Ciasto z mascarpone i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto na zimno z galaretką owocową

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
    500 g serka mascarpone
    1/2 szklanki cukru pudru
    300 ml śmietany 30%
    500 g owoców, u mnie truskawki, czarne porzeczki i borówki
    2 łyżki żelatyny
    1/3 szklanki cukru kryształu
    1/2 łyżki maki ziemniaczanej
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Ciasto z mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce wrzucić do garnka, zalać 1/2 szklanki wody, wsypać 1/3 szklanki cukru i gotować około 20 minut. Mąkę ziemniaczaną zalać niewielka ilością wody, wymieszać, wlać do owoców i ciągle mieszając zagotować. Zdjąć z palnika, dodać sok z cytryny i żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Wystudzić i wstawić do lodówki.
    Foremkę wyłożyć biszkoptami. Serek zmiksować z cukrem pudrem, a następnie wymieszać z ubita na sztywną śmietaną kremówkę i rozsmarować na biszkoptach. Na wierz wylać tężejącą masę owocową i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować