Ciasto z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę z proszkiem a na koniec ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 3 części. Do I dodać kakao, do II orzechy, III pozostawić bez dodatków. Przełożyć do 3 blach o wym. 26x26 Piec w temp.180s C przez 20 min.
Wykonanie kremu:
1/2 szklanki mleka wymieszać z żółtkami i mąką, resztę mleka zagotować, wlać masę z żółtkami, ugotować budyń. Margarynę utrzeć na puch dodając krem czekoladowy i zimny budyń, na koniec dodawać lekko tężejącą galaretkę. Wystudzone placki przełożyć masą: Placek jasny-masa-placek ciemny-masa-placek orzechowy-masa. Dowolnie udekorować( ja starłam wafelek czekoladowy) i włożyć do lodówki . Smacznego
Komentarze