Ciasto z malinami i białą czekoladą

4.5 (194 ocen)

  • 20 min

Po prosto rozpływa się w ustach!

  • 20 min

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Ciasto:
    250g sera białego
    150g margaryny
    3/4 szkl cukru
    2 szkl mąki
    2 jajka
    0,5 szkl oleju
    Sok i skórka z jednej cytryny lub kilka kropel aromatu cytrynowego
    2 łyżki gęstej śmietany
    Cukier waniliowy
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    20 dag malin – mogą być mrożone
    80 g białej czekolady
    Cukier puder do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z malinami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokroić w 5mm kostkę. Margarynę utrzeć z cukrami na puch, wbijając kolejno jajka i dodając po łyżce oleju i śmietany. Nie przerywając miksowania dodawać partiami ser, sok i skórkę z cytryny, a na końcu mąkę z proszkiem. Dokładnie połączyć. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozsypać maliny i czekoladę. Piec ok. 40 - 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować