Ciasto z malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, wystarczy mieć maliny i kilka minut wolnego czasu, potem już tylko pieczenie i zjadanie. Ciasto jest idealne na podwieczorek, jest takie nie za słodkie i lekko kwaśne. Zapraszam :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    pół szklanki cukru
    pół szklanki oleju
    pół szklanki mąki krupczatki
    1 szklanka mąki tortowej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka świeżych malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami

Ciasto z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę przez kilka minut, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
  • 2. Maliny lekko płuczemy i dokładnie osuszamy.
  • 3. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm, następnie układamy na nim maliny i pieczemy około 30 - 35 minut w temperaturze 180 do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Następnie studzimy.
  • 4. Podajemy i smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI

viki2903 Bardzo kremowe i delikatne 2 godz.

To może cię zainteresować