Ciasto z kruszonką i brzoskwiniami

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Szybki , prosty i pyszny

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto
    20 dag margaryny
    15 dag cukru
    3 duże jajka
    20 dag mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    łyżeczka aromatu waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    dodatkowo
    ok 40-50 dag brzoskwiń
    tłuszcz i bułka do formy
    kruszonka
    3 łyżki mąki
    1 łyżka margaryny
    2 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy lub kropelka aromatu waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kruszonką i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. margarynę utrzeć z cukrami następnie dodając po jednym jajku do tak przygotowanej masy dodać mąki z proszkiem do pieczenia przesiewać małymi porcjami i wymieszać mikserem na końcu dodać aromat waniliowy ciasto przełożyć do wysmarowanej i oprószoną bułką tartą kek sówki brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić na kawałki wyłożyć na ciasto
    kruszonkę przygotować z podanych składników posypać wierzch ciasta ciasto wstawić do nagrzanego do 170 c piekarka piec około 50 minut

Porady

Składniki na kruszonkę można podwoić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować