ciasto
20 dag margaryny
15 dag cukru
3 duże jajka
20 dag mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki cukru waniliowego
łyżeczka aromatu waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo
ok 40-50 dag brzoskwiń
tłuszcz i bułka do formy
kruszonka
3 łyżki mąki
1 łyżka margaryny
2 łyżki cukru
1 cukier waniliowy lub kropelka aromatu waniliowego
Ciasto z kruszonką i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.margarynę utrzeć z cukrami następnie dodając po jednym jajku do tak przygotowanej masy dodać mąki z proszkiem do pieczenia przesiewać małymi porcjami i wymieszać mikserem na końcu dodać aromat waniliowy ciasto przełożyć do wysmarowanej i oprószoną bułką tartą kek sówki brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić na kawałki wyłożyć na ciasto
kruszonkę przygotować z podanych składników posypać wierzch ciasta ciasto wstawić do nagrzanego do 170 c piekarka piec około 50 minut
Komentarze