Ciasto z kremem z serków homogenizowanych

4.49 (199 ocen)

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto smakuje wszystkim, serdecznie polecam! :)

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    5 jaj
    2 duże łyżki cynamonu
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem:
    kostka margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    2 serki homogenizowane (350g)
    2 i pół szklanki mleka w proszku
    Dodatkowo:
    biszkopty
    mocna kawa do nasączenia
    kakao
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z kremem z serków homogenizowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier i żółtka nadal ubijając. Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać następnie stopniowo dodawać do masy jajecznej i wymieszać łyżką. Biszkopt piec 35 minut w 180 stopniach.
  • 2. Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Dodać cukier, serki oraz mleko w proszku.
  • 3. Biszkopt przekroić na pół, dolny blat nasączyć kawą, wyłożyć 3/5 kremu, przykryć drugim blatem. Górny blat nasączyć kawą, wyłoży resztę kremu i ułożyć nasączone biszkopty. Całość posypać kakao.

Porady

Jeśli krem jest zbyt rzadki można dodać 2 łyżki rozpuszczonej chłodnej żelatyny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Mleko Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować