Ciasto z kremem z serków homogenizowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier i żółtka nadal ubijając. Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon przesiać następnie stopniowo dodawać do masy jajecznej i wymieszać łyżką. Biszkopt piec 35 minut w 180 stopniach.
2.Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Dodać cukier, serki oraz mleko w proszku.
3.Biszkopt przekroić na pół, dolny blat nasączyć kawą, wyłożyć 3/5 kremu, przykryć drugim blatem. Górny blat nasączyć kawą, wyłoży resztę kremu i ułożyć nasączone biszkopty. Całość posypać kakao.
Porady
Jeśli krem jest zbyt rzadki można dodać 2 łyżki rozpuszczonej chłodnej żelatyny.
Komentarze