Ciasto z kremem krówkowym prażonym słonecznikiem i delicjami w rumie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Upiec biszkopt: białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Do żółtek dajemy proszek do pieczenia i dajemy ocet, energicznie mieszamy do powstania piany następnie łączymy z pianą z białek i zmniejszamy obroty miksera o połowę następnie dajemy przesiana mąkę. Gotowy biszkopt wylewam na blaszkę 23 x 36 wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika pieczemy ok 25 min z termoobiegiem w temp 175st. Po upieczeniu przedzielić na dwa blaty i ostudzić.
Ugotować budyń według informacji na opakowaniu. Ostudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodawać ostudzony budyń.
Masę krówkową włożyć do ciepłej wody - chcemy żeby łatwiej się nam ją rozprowadzało na ciasto.
2.Polewa czekoladowa: do jednego rondelka dajemy składniki na polewę i na bardzo delikatnym ogniu, ciągle mieszając rozpuszczamy składniki – nie możemy doprowadzić do zagotowania.
Na jeden blat ciasta smarujemy ½ masy budyniowej na to smarujemy masę krówkową i oprószamy prażonym słonecznikiem. Przykrywamy drugim blatem ciasta na górę smarujemy drugą częścią masy budyniowej na to układamy delicje zanurzone w rumie. Na samą górę wylewamy polewę czekoladową.
Komentarze