Ciasto z kremem i brzoskwiniami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, po trochu wsypywać cukier. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać do białek. Na koniec dodać przesiane obie mąki i delikatnie wymieszać. Pic w 180 stopniach ok 35-40 minut.
2.Brzoskwinie odszącyć pokroić w dość drobną kostkę. Krem wsypć do zimnego mleka, ubić na sztywno. Odłożyć 3/4 krem. Do reszty dodać pokrojone brzoskwinie, delikatnie wymieszać.
3.Każdą galaretkę rozpuścić według onstrukcji na opakowniu. Zostawić do stężenia. Gotowe galaretki pokroić w średniej grubości kostkę.
4.Biszkopt przekoroić na dwie części. Na jedną wyłożyć krem z brzoskwiniami, przykryć drugą częścią, posmarować odłożonym kremem. Na wierzch ułożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Schłodzić.
Komentarze