Ciasto z kremem i brzoskwiniami.

4.5 (162 ocen)

Mój sposób na szybkie , łatwe w wykonaniu i pyszne ciasto.

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 6 jaj
    - 4,5 łyżki mąki tortowej
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1,5 szklanki cukru
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1,5 łyżki octu
    Krem:
    - 3 szklanki zimnego mleka
    - 2 opak gotowego kremu do tortu (w proszku, duże)
    - puszka brzoskwiń
    Dodatkowo:
    - 3 galaretki (np. agrestowa, truskawkowa i z owoców leśnych lub inne)
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Ciasto z kremem i brzoskwiniami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, po trochu wsypywać cukier. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać do białek. Na koniec dodać przesiane obie mąki i delikatnie wymieszać. Pic w 180 stopniach ok 35-40 minut.
  • 2. Brzoskwinie odszącyć pokroić w dość drobną kostkę. Krem wsypć do zimnego mleka, ubić na sztywno. Odłożyć 3/4 krem. Do reszty dodać pokrojone brzoskwinie, delikatnie wymieszać.
  • 3. Każdą galaretkę rozpuścić według onstrukcji na opakowniu. Zostawić do stężenia. Gotowe galaretki pokroić w średniej grubości kostkę.
  • 4. Biszkopt przekoroić na dwie części. Na jedną wyłożyć krem z brzoskwiniami, przykryć drugą częścią, posmarować odłożonym kremem. Na wierzch ułożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Schłodzić.

Porady

Biszkopt można nasączyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować