Ciasto z kremem cytrynowym i dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem.Do żółtek dodajemy ocet i proszek do pieczenia,mieszamy.Mąki przesiewamy.Do ubitych białek dodajemy stopniowo,żółtka,maki i ubijamy do wyczerpania składników.Gotowe ciasto wylewamy na dużą blachę i pieczemy 45 minut.Krem;wodę wlewamy do rondelka,dodajemy szklankę cukru,wyciskamy sok z cytryny i dodajemy do wody.W mleku rozrabiamy 3 łyżki mąki tortowej i łyżkę ziemniaczanej,wlewamy do gotującej się wody,mieszamy i gotujemy budyń.Studzimy,do wystudzonego budyniu dodajemy margarynę i miksujemy.Ciasto dzielimy na 2 części,na jedną część wykładamy dżem i smarujemy,na dżem wykładamy masę cytrynową i przykrywamy drugą częścią ciasta.Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze