Ciasto z kiwi i budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników podanych na kruche zagniatamy ciasto, robiąc kruszonkę. Dzielimy kruszonkę na pół. Jedną połowę wykładamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, lekko dociskając. Podpiekamy je w 180 stopniach przez kilka minut. Bialka ubijamy na sztywną piane,dodajemy cukry,następnie budyń,olejek cytrynowy i cienkim strumieniem dolewamy olej .
Na ostudzony placek układamy obrane i przekrojone na pół kiwi ,na wierzch wylewamy piankę budyniową,na piankę delikatnie wykładamy pozostałą kruszonkę.Pieczemy w temp 180 st okolo 30-40 min. PO upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Porady
Ciasto jest równie pyszne z innymi owocami np śliwkami i budyniem czekoladowym.
Komentarze