Ciasto z kaszą manną i malinami

4.5 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Stefania, to ciasto z kaszą manną i herbatnikami. Proponowane dzisiaj przeze mnie ciasto to mała kombinacja ciastek kakaowych Petit Beurre i sezonowych owoców.

  • 60 min

Składniki:

  • •1 litr mleka
    •szklanka drobnego cukru
    •kostka margaryny
    •1 szkl kaszy manny
    •barwnik spożywczy różowy
    •1 op cukru waniliowego
    •6 paczek herbatników kakaowych Petit Beurre
    •galaretka malinowa
    •1,5 szklanki malin
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z kaszą manną i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z margaryną i cukrami. Powoli wsypujemy kaszę i gotujemy około 5 minut. Cały czas mieszamy. Goracą masę dzielimy na dwie części. Jedną wylewamy do formy wyłożonej herbatnikami i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Drugą część masy mieszamy z barwnikiem i wylewamy na ciastka. Równomiernie rozprowadzamy i pokrywamy ciastkami. Dociskamy. Możemy położyć na ciasto drewniana deskę, wówczas będzie miało równy wierzch.
  • 2. Na wystudzone już ciasto układamy warstwę owoców, którą zalewamy tężejącą galaretką(galaretkę rozpuściłam w 350 ml gorącej wody). Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować