CIASTO Z KARMELEM I KRAKERSAMI

4.47 (163 ocen)

  • 60 min

Ciasto robi się dość szybko i nie wymaga pieczenia

  • 60 min

Składniki:

  • -ok.2,5 paczki krakersów
    -0,5 l kremówki + 2 śmietan-fixy
    -1 puszka masy kajmakowej

    Krem:
    - pół litra mleka
    - szklanka cukru
    - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    - 3 czubate łyżki mąki tortowej
    - 1 kostka margaryny
    - sok z cytryny



Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z karmelem i krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem:
    Odlać trochę mleka i rozrobić z mąką. Resztę mleka zagotować, dodać cukier, wlać mleko z mąką i ugotować budyń. Wystudzić. Zmiksować margarynę, dodać budyń i sok cytrynowy.
    Warstwy:
    1. Krakersy (wyłożyć blachę)
    2. Krem budyniowy
    3. Krakersy
    4. Karmel ( rozsmarować 1 puszkę masy kajmakowej)
    6. Ubita śmietana (0,5 l kremówki + 2 śmietan-fixy)
    7. Posypać krokantem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować