Ciasto z kapustą i boczkiem

0 (0 ocen)

ciasto idealne dla smakoszy kapusty kiszonej....

Składniki:

  • CIASTO:
    Mąka pszenna – 2 szklanki
    Drożdże – 3,5 dag
    Cukier – 1 łyżka
    Olej – 3 łyżki
    Sól –1/4 łyżeczki
    FARSZ:
    Kapusta kiszona – 1 kg
    Śmietana 18%- 1 szklanka
    Jajka –3 szt
    Boczek wędzony- 20 dag
    Cebula –3 szt
    Sól
    Pieprz
    Słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ciasto z kapustą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypać do miski. Pośrodku zrobić wgłębienie. Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem i 150 ml ciepłej wody, wlać do miski z mąką w to wgłębienie.. Wymieszać z odrobiną mąki z brzegów miski, przykryć i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Po upływie tego czasu do zaczynu dodać olej i ¼ łyżeczki soli, wszystkie składniki wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć i ponownie odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce.
    Po upływie tego czasu wyjąc ciasto z miski, rozwałkować na posmarowane tłuszczem i posypanej mąką blasze.

    Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć. Cebule obrać, pokroić i usmażyć na boczku. Kapustę ugotować, odcedzić i wymieszać z boczkiem z cebula, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
    Wyłożyć na ciasto i piec 30 min w 200st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować