Ciasto z kapustą

4.5 (161 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne ciasto z kapustą, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne jako zimna przystawka podana razem z marynowanymi prawdziwkami. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta świeża 40 dag (rozdrobniona)
    natka pietruszki
    koper
    majonez 200 ml lub śmietana kwaśna 200 ml
    jajka kurze 4 szt.
    mąka 1 szklanka
    soda 1/2 łyżeczki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    sól do smaku (1 mała łyżeczka)
    pieprz do smaku
    olej do wysmarowania formy
    marynowane prawdziwki słoik
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Zapiekanki Ciasto

Ciasto z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z kapustą. 1. Wbijamy jajka do miski, dodajemy sól i miksujemy. Dodajemy śmietanę lub majonez i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy do zrobienia się ciasta. Do zrobionego ciasta dodajemy rozdrobnioną kapustę oraz pokrojoną zieleninę, mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy olejem (możemy wyłożyć papierem do pieczenia), wlewamy zawartość miski do formy i pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Ciasto z kapustą. 2. Po upieczeniu studzimy i wyjmujemy ciasto z formy. Podajemy jako zimna przystawka z marynowanymi grzybkami.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada z karkówki

To może cię zainteresować