PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto z jagodami i kruszonkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/52/5905ca1aaabddcc90ac3062350adbff6d5dade01.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-z-jagodami-i-kruszonka-10
1.
Ciasto:
Miękką margarynę starannie zagnieść z cukrem, jajkiem, żółtkiem,
mąką ,mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli.
Około 3/4 ciasta kruchego przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm,
wyłożonej papierem do pieczenia.
2.
Krem:
Kwaśną śmietanę, twaróg śmietankowy utrzeć na gładką masę z 3
jajkami,80g cukru i budyniem. Dodać 2/3 jagód. Wlać krem. Po30 minutach
pieczenia wyjąc ciasto z piekarnika posypać wierzch kruszonką(pozostałym ciastem) i
jagodami.
3.
Temperatura piekarnika: 175C
Czas pieczenia: 60 minut
4.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Na koniec posypać cukrem pudrem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze