Ciasto z dynią na krakersach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszne i szybkie do przygotowania ciasto. Ciasto świetnie komponuje się z krakersami.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • krakersy 2 op,
    śmietana 30 % 750 ml,
    cukier puder 4 łyżki,
    żelatyna 3 łyżki,
    puree z dyni 5 łyżek,
    masa krówkowa o smaku czekoladowy 200 g,
    czekolada mleczna 100 g,
    mleko 5 łyżek,
    posiekane orzechy ziemne 4 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Ciasto z dynią na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wymieszać. Na dnie blachy ułożyć krakersy. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz puree z dyni i zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Na koniec delikatnie wlać żelatynę i wymieszać. Połowę masy wyłożyć na krakersy i przykryć ją kolejną warstwą krakersów. Na krakersach rozsmarować masę krówkową i bezpośrednio na masę wyłożyć resztę masy dyniowej. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę krakersów. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać mleko i mieszać do momentu rozpuszczenia się czekolady. Lekko ostudzoną czekoladę rozsmarować na krakersach. Całość posypać orzechami. Ciasto schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować