Ciasto z delicjami

4.5 (194 ocen)

  • 3 godz. 50 min

Ciasto z delicjami każdy je pokocha.

  • 3 godz. 50 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt z otrębami

    jajka 4
    cukier kryształ 4 łyżki
    mąka pszenna 1/2 szklanki
    otręby pszenne 1/2 szklanki
    proszek do pieczenia 1 plaska łyżeczka

    Masa z jeżyn , borówek

    borówki 1 kg
    jeżyny 25 dag
    galaretka owoce leśne 2 opakowania
    woda letnia 1 szklanka

    Składniki na śnieżkę

    galaretka wiśniowa 1 opakowanie
    mleko 3,2% 1 szklanka

    dodatki

    delicje 3 opakowania
    galaretka truskawkowa 2 opakowania na wierzch ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Białka ubijamy na sztywno , stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Dodajemy mąkę zmieszaną z otrębami i proszkiem do pieczenia wszystko delikatnie mieszamy.
  • krok 2 2. Na wysmarowaną tackę wylewamy masę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut w temperaturze 160-180 stopni.
  • krok 3 3. Na wystudzony biszkopt dajemy masę z borówek oraz jeżyn.
    Wykonanie masy :
    Do większego garnka wlać wodę i dać borówki oraz jeżyny . Całość lekko zagotować . Po zagotowaniu rozpuszczamy w nich galaretki i pozostawiamy do stężenia. Gotową tężejącą się masą wylewamy na biszkopt.
  • krok 4 4. Na masę z borówek i jeżyn układamy ciastka delicje .
  • krok 5 5. Na delicje dajemy śnieżkę .
    Wykonanie śnieżki :
    Śnieżkę ubijamy na mleku przez 5 minut , wlewamy tężejącą się galaretkę mieszamy całość wylewając na delicje . Jak śnieżka dobrze stężeje na wierzch dajemy tężejące się galaretki. Ciasto dajemy do schłodzenia aż stężeją masy na około 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować