Ciasto z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, bardzo wilgotne ciasto, które robi się prawie 'samo' :)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
    2 dojrzałe banany
    Mieszanka orzechów
    15gram rodzynek
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1 szklanka kakao
    Pol szklanki mleka w proszku
    2 łyżki cynamonu
    5 łyżek miodu
    2 jajka

Ciasto z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę pluczemy w wodzie i odsaczamy na sicie. Następnie umieszczamy ja w blenderze razem z pokrojonym ma kawałki bananem. Miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy miód, cynamon, mleko w proszku, kakao i jajka. Miksujemy na najwyższych obrotach. Na sam koniec dodajemy pokruszona czekoladę, rodzynki i orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy łyżka do połączenia składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy 50 minut. Ciasto dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego !

Porady

Ciasto najlepiej smakuje schłodzone. Jest pyszne i wilgotne w środku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy