Ciasto z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 55 min

Cos do przegryzienia na słodko w niedzielne popołudnie do kawki.

  • 55 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 budyń waniliowy
    3 jajka
    1 kostka masła
    łyżka śmietany
    3//4 szkl cukru
    czekolada
    cukier puder do posypania

Ciasto z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy masło, wbijamy jajka, cukier. Wszystko miksujemy na gładka masę. Dodajemy budyń i śmietanę, zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po łyżce maki z proszkiem do pieczenia. Na końcu wsypujemy pokrojoną czekoladę.

    Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 50 min w temp. 180 stopni.
    Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.


    Smacznego

Porady

Ciasto jest fajnie wilgotne nawet na następny dzień

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy