Ciasto z ciecierzycy ala rafaello

4.49 (168 ocen)

Ciasto z ciecierzycy, która ma lekko słodki i delikatny smak, więc idealnie nadaje się do wypieków. Ciasto jest mocno kokosowe, sycące i bezglutenowe. Lekko kruche i proste w przygotowaniu.

Składniki:

  • -400g suchej ciecierzycy
    -100g mąki kokosowej
    -50g roztopionego oleju kokosowego
    -50g wiórków kokosowych + łyżka do posypania ciasta
    -2 jajka
    -pół szklanki mleka kokosowego
    -2 banany
    -2 łyżki ksylitolu
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto z ciecierzycy ala rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -ciecierzycę namaczamy w wodzie na całą noc, rano odlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy
    -banana miażdżymy
    -do ciecierzycy dodajemy jaja, banana, olej kokosowy, cukier, mleko i blendujemy na gęsty krem. Na koniec dodajemy mąkę oraz wiórki
    -blaszkę smarujemy olejem kokosowym, posypujemy mąką kokosową
    -masę przekładamy do blaszki, posypujemy resztą wiórek i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 45 minut 180C
    -odstawiamy do całkowitego wystygnięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować