Ciasto z ciecierzycy, która ma lekko słodki i delikatny smak, więc idealnie nadaje się do wypieków. Ciasto jest mocno kokosowe, sycące i bezglutenowe. Lekko kruche i proste w przygotowaniu.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto z ciecierzycy ala rafaellohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/89/a9fc2404feb904a22b29faa61537626d9b567fd0.jpeg30721728http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-z-ciecierzycy-ala-rafaello-2
1.
-ciecierzycę namaczamy w wodzie na całą noc, rano odlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy
-banana miażdżymy
-do ciecierzycy dodajemy jaja, banana, olej kokosowy, cukier, mleko i blendujemy na gęsty krem. Na koniec dodajemy mąkę oraz wiórki
-blaszkę smarujemy olejem kokosowym, posypujemy mąką kokosową
-masę przekładamy do blaszki, posypujemy resztą wiórek i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 45 minut 180C
-odstawiamy do całkowitego wystygnięcia
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze