Ciasto z budyniem, serkiem i owocami

0 (0 ocen)

Biszkopt z budyniem, serkiem i borówkami to idealne połączenie na letnie dni.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 opakowanie cukru waniliowego
    0.5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa I:
    3 opakowanie budyniu śmietankowego
    900 ml. soku Kubuś
    3 łyżki cukru

    Masa II:
    400 g. wanilowego serka homogenizowanego
    125 g. margaryny

    ok. 200 g. borówek

Ciasto z budyniem, serkiem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrami , dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać łyżką. Przełożyć ciasto na blaszkę i piec ok. 30 min. w temp. 180 °C.
  • 2. Ugotować budyń w taki sam sposób jak z mlekiem tylko zamiast niego użyć soku. Odstawić do ostudzenia.

    Margarynę utrzeć i porcjami dodawać serek dalej ubijając na puszystą masę.
  • 3. Kiedy biszkopt przestygnie przekroić go na 2 części i na jedną wyłożyć masę budyniową. Następnie dać 2 ciasto i masę z serka. Na wierzch poukładać borówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy