Ciasto z brzoskwiniami na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty ułożyć na tortownicy 28 cm. Nasączyć je sokiem z brzoskwiń. Ubić śmietanę. Następnie dodać serek homogenizowany i śnieżkę. Wszystko wymieszać. Do masy dodać pokruszone wafelki i wcześniej rozpuszczoną żelatynę w małej ilości wody. Tak przygotowaną, wymieszaną masę wylać w 2/3 ilości na biszkopty.
Pokroić brzoskwinie w kosteczkę. Z puszki brzoskwiń odlać odlać szklankę soku.
Rozpuścić galaretki w 1 ½ szklanki wody. Gdy galaretka będzie chłodna dodać do niej szklankę soku brzoskwiniowego i pokrojone brzoskwinie. Wylać na masę wafelkową.
Gdy wszystko stężeje należy wyłożyć resztę masy i zetrzeć na wierzch czekoladę mleczną
Komentarze