Ciasto z brzoskwiniami, jabłkami, pianką i masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche: mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj cukier masło i posiekaj dokładnie całość. Na koniec dodaj jajko, żółtka i zagnieć ciasto. Następnie podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao i ponownie zagnieć ciasto.
2.Masa maskowa: białka ubij na sztywną pianę i wmieszaj z masą makową.
3.Pianka: białka ubij na sztywną piankę. wsyp cukier i zmiksuj na całą masę. dodaj proszek budyniowy, ponownie zmiksuj, a na końcu wlej olej cienkim strumieniem.
4.Część jasnego ciasta wyłóż na blachę 24 na 38 cm. Rozsyp bułkę tartą, wyłóż masę makową, piankę, kawałki owoców i ciasto kakaowe. Piecz około 45 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Komentarze