Ciasto z brzoskwiniami, jabłkami, pianką i masą makową

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

To fantazja na temat klasycznego ciasta kruchego. Połączyłam wiele smaków, które bardzo polubili moi bliscy.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki ciasta kruchego:
    3 szklanki mąki pszennej
    300 gram masła
    2/3 szklanki cukru kryształu
    4 żółtka
    1 jajko
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki masy makowej:
    2,5 szklanki gotowej masy makowej z bakaliami
    3 białka
    Składniki pianki:
    4 białka
    2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
    Pół szklanki oleju
    Pół szklanki cukru kryształu
    Ponadto:
    Kilka dużych brzoskwiń (mogą być z syropu)
    1-2 jabłka
    Pół szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z brzoskwiniami, jabłkami, pianką i masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche: mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj cukier masło i posiekaj dokładnie całość. Na koniec dodaj jajko, żółtka i zagnieć ciasto. Następnie podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao i ponownie zagnieć ciasto.
  • 2. Masa maskowa: białka ubij na sztywną pianę i wmieszaj z masą makową.
  • 3. Pianka: białka ubij na sztywną piankę. wsyp cukier i zmiksuj na całą masę. dodaj proszek budyniowy, ponownie zmiksuj, a na końcu wlej olej cienkim strumieniem.
  • 4. Część jasnego ciasta wyłóż na blachę 24 na 38 cm. Rozsyp bułkę tartą, wyłóż masę makową, piankę, kawałki owoców i ciasto kakaowe. Piecz około 45 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować