Ciasto z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest pyszne i ciekawie się prezentuje na stole.

Składniki:

  • Ciasto: 2 szkl. maki
    ● 125 g margaryny
    ● 1 szkl. cukru ● 4 jajka
    ● 2 łyżeczki pr. do piecz.
    ● 2 łyżki kakao
    ● 3/4 szkl. mleka
    Masa: 6 łyżek budyniu waniliow. bez cukru
    ● 5 łyżek cukru
    ● 250 g margaryny
    Poncz: 3 kieliszki wódki
    ● łyżka cukru
    Oraz: 2 op. okrągłych biszkoptów
    ● słoik dżemu truskawkowego
    ● 2 op. galaretki pomarańczowej
    ● puszka brzoskwiń + syrop
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Poncz

Ciasto z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę topimy i studzimy. Białka ubijamy na sztywno. Nie przerywając, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Delikatnie mieszamy z resztą składników na ciasto. Przekładamy do wyłożonej pergaminem formy o wymiarach 25x36 cm. Ciasno (wypukłym do dołu) układamy 1/2 biszkoptów posmarowanych z obu stron dżemem. Pieczemy ok. 45 minut w 180 °C. Studzimy.
  • 2. Na masę 1 szkl. syropu z brzoskwiń zagotowujemy z cukrem. Dodajemy budyń rozpuszczony w 1 szkl. wody. Gotujemy, mieszając. Studzimy. Miksujemy z margaryna.
  • 3. Galaretki przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Studzimy.
  • 4. Resztę syropu mieszamy z 1/3 szkl. wody i składnikami na poncz. Pozostałe biszkopty nasączamy i układamy na upieczonych (płaskim do dołu). Smarujemy masa. Układamy pokrojone brzoskwinie i zalewamy galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Budyń Alkohol

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować