Ciasto z białek z cukierkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto z cukierkami.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 białka

    - 4 łyżki cukru

    - 1 łyżka cukru waniliowego

    - 5 łyżek oleju

    - 5 łyżek mąki tortowej

    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    - cukierki lentilki wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Ciasto z białek z cukierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • 2. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  • 3. Dodajemy olej. Chwilę ubijamy.
  • 4. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
  • 5. Do ciasta dajemy kilka cukierków. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch dajemy lentilki.
  • 6. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 7. Gotowe! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować