Ciasto z białek i maku

4.5 (183 ocen)

  • 25 min

Szybkie i smaczne ciasto, szczególnie polecane dla osób lubiących mak.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny lub masła
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka maku
    2 małe łyżeczki proszku do pieczenia
    5 białek
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z białek i maku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem pudrem.
  • 2. Mąkę mieszamy z makiem (nie gotować maku) i z proszkiem do pieczenia i dodajemy do utartego tłuszczu.
  • 3. Na koniec ubijamy białka i mieszamy z gotową masą. Pieczemy 20-30min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować