Pyszne, wilgotne ciasto, świetnie się sprawdza przy rozmaitych owocach. Szybkie w przygotowaniu. Całość od początku pracy, do wyjęcia z piekarnika -całość trwała 60min
Ciasto z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rabarbar opłukać, obrać i pokric na kawałki ok 1,5 cm
zasypać 1/2 szkl cukru, odstawić
2.jajka, utrzec z cukrem, dodać mleko, olej i mąkę z proszkiem.
margarynę ugnieść z cukrem i mąką
3.Ciasto wylać na blaszke (26x30) wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą.
Na ciasto wyłożyć rabarbar, a na wierzch kruszonkę
4.wstawić do nagrzanego do 170st piekarnika na 45min
po czym sprawdzić patyczkiem czy jest suchy, ewentualnie zostawić jeszcze na max. 10min w piecu.
posypać cukrem pudrem
Komentarze