1.Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy cukier, żółtka i ubijamy jeszcze chwile. Po ubiciu jajek na gładką masę dodajemy mąkę, kakao i łyżeczkę proszku do pieczenia - wszystko dokładnie mieszamy. Blachę (ok 20x25cm) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy ciasto 1/2 godz.
2.Ubijamy śmietanę kremówkę a w trakcie wsypujemy do niej wymieszane razem: cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix.
3.Upieczony i wystudzony biszkopt kakaowy przekrawamy na pół i na spód nakładamy bitą śmietanę. Następnie przykrywamy drugim ciastem. Czekoladę roztapiamy w garnuszku z mlekiem, po ostudzeniu wylewamy polewę czekoladową na wierzch ciasta i równo rozprowadzamy. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Komentarze