Ciasto Wiśniowa fantazja

  • wyświetlono: 1163 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię jeść ciasta i uwielbiam je piec.

20181015_210736
  • 240min

Składniki

Biszkopt :7 jajek,1 szkl .mąki ,3/4szkl.cukru ,łyżeczka proszku do pieczenia . Masa wiśniowa: 1 litrowy słoik kompotu z wiśni,3 galaretki wiśniowe,żelatyna ,1 budyń waniliowy.Masa śmietanowa:500ml śmietany kremówki,2 łyżki żelatyny.

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Wiśniowa fantazja

  • 1. Biszkopt:Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą masę do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka ,ubijamy jeszcze parę minut,do ubitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy ,ciasto wylewamy na blaszką wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25min.w 180stopniach. Masa wiśniowa: Wiśnie wydrylować,do kompotu dodać wodę żeby było razem 1,5l zalewy ,1/2szkl.zalewy odlac i rozmieszać 1 budyń,resztę zalewy zagotować do zalewy dodać galaretki i 4 łyżki żelatyny oraz wymieszany budyń chwilę gotować .Tężejące wylać na biszkopt,włożyć do lodówki do stężenia .Masa śmietanowa:Kremówkę ubij dodaj wystudzoną żelatynę rozpuszczona w 1/3 szkl.wody.Masę śmietanową wyłóż na ciasto,udekoruj wiórkami czekoladowymi .Ciasto wstaw do lodowki przynajmniej na 2 godz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto "fantazja"

Dodane przez: aza26

Ciasto " Moja fantazja"

Niespodziewani goście doprowadzili...

Ciasto truskawkowa fantazja

Dodane przez: benka

Ciasto truskawkowa fantazja

Niezbyt słodkie ciasto z truskawkami...

kostka ciasta Brzoskwiniowa fantazja

Dodane przez: ddeessttiinnyy

Ciasto brzoskwiniowa fantazja

Kiedy na dworze robi się szaro...

image-13h0wrp

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto Jagodowa fantazja

Wspaniale wygląda a jeszcze lepiej...

ciasto bezglutenowe bananowa fantazja

Dodane przez: dorota20w

Ciasto bezglutenowe "Bananowa Fantazja"

Przepyszne ciasto, pełne bananowej...

Kostka fantazja

Dodane przez: zzewa

Ciasto Kostka fantazja

Jak wiecie dość często piekę i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE