Ciasto wilgotne

4.49 (179 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Niezwykle proste wręcz skromne ciasto które rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1,5 szkl. cukru
    1 szkl. mąki pszennej
    1 szkl. mąki ziemniaczanej
    4 jajka
    200 g masła
    16 g proszku do pieczenia
    zapach waniliowy
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto wilgotne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
    Dodajemy masło, a następnie przesiane mąki i proszek oraz zapach.
    Całość miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez ok. 60 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Mąka Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

Wilgotne usta Zośki

To może cię zainteresować