Ciasto wiewiórka

4.51 (144 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na ciasto dostałam od koleżanki.Jest niezwykle proste do przygotowania a na dodatek czyści półki z resztek bakali. Polecam na weekend !

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka: 3 sztuki
    - żurawina suszona: 2 łyżki
    - rodzynki: 2 łyżki
    - kokos: 1 łyżka
    - gorzka czekolada (kropelki czekoladowe): 0.5 opakowania
    - mąka: 2 szklanki
    - olej: 0.5 szklanki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - Jajko: 3 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cynamon: 2 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto wiewiórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Do miski wsyp mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia. Wlej mleko i olej oraz wbij jajka. Wszystko dokładnie zmiksuj. Do masy wrzuć wszystkie bakalie oraz pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszaj składniki. Ciasto wlej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

    Blaszka 28cm x 25 cm.

    Do ciasta możesz użyć dowolnych bakali.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.85 (212 ocen)

Wiewiórka

4.85 (212 ocen)

Ciasto Wiewiórka

Anitka12 Zaskakująco pyszny smak 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować