Ciasto w-zetkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao i proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Upiec drugi biszkopt taki sam.
2.Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce co go piekliśmy. Lecz wyżej blaszkę zabezpieczyć, papierem do pieczenia.Posmarować połową marmolady.
3.pianka agrestowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wody. Schłodzić do tężejącej. Śmietanę ubić z fixem i serem. Dolewać tężejącą galaretkę i zmiksować. Zaraz wylać na biszkopt w blaszce.
4.Przykryć drugim biszkoptem i też go posmarować marmoladą.
5.pianka arbuzowa-Postąpić jak z 1 pianką i wylać do blaszki na biszkopt.
6.Na tarce jarzynowej zetrzeć czekoladę i rozsypać na piance. Ciasto schłodzić.
Komentarze