CIASTO BANANOWE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 8 min

Dziś mam dla Was przepis na super, ekspresowe ciasto!Robi się 2 minuty … piecze 6 … a znika w tempie równie błyskawicznym!Ciasto z mikrofalówki!Oblane czekoladowym glasażem i obsypane prażonymi orzechami nie tylko smakuje obłędnie, ale i tak samo wygląda.

  • 8 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( miseczka/ salaterka o średnicy 12 cm )

    CIASTO:

    * mąka – 6 łyżek

    * cukier – 6 łyżek

    * olej – 6 łyżek

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * budyń bananowy ( ew.waniliowy ) – 1 op

    * jajko – 2 szt

    GLASAŻ / GLASAGE

    * czekolada deserowa – 100 g

    * śmietana kremówka – 60 g

    * masło – 10 g

    DODATKOWO:

    * orzechy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bananowe z czekoladą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    CIASTO:

    Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko i olej.

    Wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i budyń.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy, wlewamy do miseczki żaroodpornej.

    Wkładamy na najwyższą moc! mikrofalówki na 6 minut.

    GLASAŻ / GLASAGE:

    Śmietanę z masłem zagotowujemy, zalewamy pokruszoną czekoladę.

    Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

    CAŁOŚĆ:

    Polewą oblewamy przygotowane ciasto ( ściany lekko wierzch ) i obsypujemy prażonymi orzechami.

    Smacznego!

Porady

UWAGA! CIASTO NADAJE SIĘ TYLKO DO PRZYRZĄDZENIA PRZED SAMYM PODANIEM. Później dość szybko wysycha.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Budyń Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować