REKLAMA

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

wyświetlono: 1304 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Pyszne ciasto z lekko kwaśnym rabarbarem .

opublikowany: 24.04.2017
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    40 g budyniu śmietankowego
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200 g masła lub margaryny
    4 jajka
    7 lasek rabarbaru

    kruszonka:

    150 g mąki
    100 g masła
    50 g cukru
Ocena:

(średnia 4.5 z 169 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę pszenną ,budyń ,cukier i proszek do pieczenia wymieszać w jednej misce.
    W drugiej misce utrzeć masło z cukrem i jajkami. Dodać składniki suche i wymieszać.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Na ciasto układać pokrojony w małe kawałki rabarbar . Masło,mąkę i cukier posiekać nożem, rozsypać na cieście aby powstała kruszonka.
    Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Sprawdzać patyczkiem.

Porady

Można użyć dowolnych owoców swieżych lub mrożonych :)

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: gotowanietoproste gotowanietoproste

Ucierane Ciasto Z Rabarbarem I Kruszonką

Cudownie wilgotne ciasto. Polecam wszystkim :)

kategoria: Ciasta ciasto z rabarbarem opublikowany: 09.05.2016 | wyświetlono: 4821 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: Docherro Docherro

Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

Ciasto wyszło pyszne,lekko kwaskowe,rozpływające się w ustach.

kategoria: Desery opublikowany: 29.10.2016 | wyświetlono: 2260 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE