Ciasto ucierane z mixem porzeczek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne ciasto ucierane z dodatkiem wódki i porzeczek: białych,czerwonych i czarnych.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    6 łyżek oleju
    3/4 szklanki cukru
    4 jajka
    3 łyżki mleka
    2 łyżki wódki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    Kruszonka:
    6 łyżek oleju
    6 łyżek cukru
    6 łyżek mąki
    1 łyżka cukru waniliowego
    Dodatkowo:
    30 dag. różnych porzeczek
    forma wysmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasto ucierane z mixem porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję olej,mleko,proszek zmieszany z mąką i wódkę, mieszam. Ciasto wylewam na blaszkę, posypuje umytymi i obranymi z szypułek porzeczkami, posypuję kruszonką.
  • Jk 2. Ciasto piekę w temp. 180 stopni przez godzinę. Jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować