Ciasto ucierane z jagodami

4.95 (192 ocen)

Ciasto pochodzi z opakowania margaryny Kasia. Muszę przyznać że ciasto jest smaczne, szybkie w przygotowaniu i zawiera niewiele składników, co sprawia że jest nie drogie :)

Składniki:

  • - 150g margaryny Kasia
    - 200g cukru
    - 5 jajek
    - 350g mąki pszennej
    - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - cukier waniliowy
    - 60 dag jagód
Wystaw ocenę:

4.95 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Ciasto ucierane z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę Kasia utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie utarte dodawać po 1 jaju. Kolejno dosypywać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem aż ciasto nie będzie miało żadnych grudek. Wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej mąki tortownicy o średnicy 25cm połowę ciasta, na to wysypać połowę jagód (30 dag). Na to kolejna warstwę ciasta i jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1h 15min. Gdy ciasto ostygnie wierch można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować