Ciasto pochodzi z opakowania margaryny Kasia. Muszę przyznać że ciasto jest smaczne, szybkie w przygotowaniu i zawiera niewiele składników, co sprawia że jest nie drogie :)
Ciasto ucierane z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę Kasia utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie utarte dodawać po 1 jaju. Kolejno dosypywać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem aż ciasto nie będzie miało żadnych grudek. Wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej mąki tortownicy o średnicy 25cm połowę ciasta, na to wysypać połowę jagód (30 dag). Na to kolejna warstwę ciasta i jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1h 15min. Gdy ciasto ostygnie wierch można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Komentarze