Ciasto ucierane na oleju z jagodami

4.57 (275 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

smaczne szybkie lekkie i puszyste -ucierane ciasto na oleju z lęsnymi jagodami-polecam:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 i 1\2 szklanki mąki pszennej tortowej
    3\4 szklanki oleju
    4 jaja
    1 szklanka cukru
    2 łyżki cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    dodatkowo:
    1,5 szklanki jagód
    mięta do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.57 (275 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ucierane na oleju z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia, olej, sól, wszystko razem zmiksować do połączenia sie składników.
    Na blaszke natłuszczona, wyłozona papaierem do pieczenia wylac ciastona wierzchu wyłozyc opłukane osuszone jagody.
    Ciasto piec około 50-55 minut w temperaturze 180 stopni, do "suchego patyczka.
    Przed podaniem udekorowac mięta , moza tez posycac cukrem pudrem:) Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować