Ciasto ucierane na oleju z czekoladą i bananami (bezglutenowe)

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto jest po prostu fenomenalne! Przygotowuje się je łatwo i szybko. Pięknie rośnie, jest puszyste i wilgotne z wyraźnym posmakiem czekolady. Można jeść je zaraz po upieczeniu, na ciepło z kubkiem kakao na podwieczorek, lub podać przy okazji pikniku, czy rodzinnego spotkania.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -200 g mąki ryżowej
    -200 g mąki kukurydzianej
    -100 g mąki kokosowej
    -100 g gorzkiej czekolady
    -3/4 szklanki oleju rzepakowego
    -3/4 szklanki cukru
    -4 duże jaja
    -2 banany
    -2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto ucierane na oleju z czekoladą i bananami (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Do miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia i cukry. Dokładnie mieszamy. W osobnej misce roztrzepujemy jajka i dokładnie mieszamy je z olejem. Mieszankę jajeczną wlewamy do miski z mąkami i całość dokładnie łączymy ze sobą. Powstanie gęste ciasto.
  • 2 2. Do ciasta dodajemy pokrojoną w kosteczkę gorzką czekoladę, dokładnie mieszamy.
  • 3 3. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 cm. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki banana i lekko go dociskamy. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować