Ciasto truskawkowe z serkami homogenizowanymi i śnieżką

4.5 (186 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na upalne dni najlepsze jest ciasto bez pieczenia i z sezonowymi owocami a najlepsze jeszcze które robi się szybko i łatwo.Ciasto kroiłam za szybko, powinno postać co najmniej 3 godz. w lodówce.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na masę serową:
    • 4 serki homogenizowane
    • 2 galaretki truskawkowa
    Składniki na masę śmietankową:
    • 2 śnieżki na mleko
    • 2 szk. mleka
    • 2 galaretki cytrynowe
    Dodatkowo:
    1. 1 opakowanie biszkoptów okrągłych
    2. 1 galaretka truskawkowa
    3. Kilka truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto truskawkowe z serkami homogenizowanymi i śnieżką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopty 1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy.
  • galaretki 2. Robimy masę z serków, rozpuszczamy galaretki w 2 szk. wody i studzimy żeby trochę stężały
  • serki 3. Następnie mieszamy z serkami i wylewamy na biszkopty.
  • truskawki 4. Układamy truskawki i chowamy do lodówki
  • galaretka 5. W tym czasie rozpuszczamy żółtą galaretkę ( szk. wody) i studzimy również żeby trochę stężała.
  • śnieżka 6. Ubijamy śnieżki z 2 szk. mleka.
  • masa śniezkowa 7. Do śnieżki wlewamy galaretkę żółtą i wylewamy na masę z serków.
  • truskawki 8. Ponownie układamy truskawki i wkładamy do lodówki.
  • galaretka 9. Na koniec polewamy czerwoną galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu.
  • ciasto 10. Ciasto gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować