Ciasto truskawkowe z kremem i biszkoptami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dbam o to, aby moje desery były smaczne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - okrągłe biszkopty: 40 dekagramów
    - galaretki truskawkowe-opakowanie: 5 sztuk
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - truskawki: 1 kilogram
    - cukier: 0.5 szklanki
    - margaryna: 1 sztuka
    - żółtka: 3 sztuki
    - mleko: 0.5 litra

Ciasto truskawkowe z kremem i biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W litrze wody rozpuszczamy 3 galaretki. Na blasze (35/40 cm) wyłożonej folią spożywczą układamy 1/3 biszkoptów. Zalewamy tężejącymi galaretkami.
  • 2. Budyń: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Wlewamy pozostałe mleko wymieszane z budyniami i żółtkami. Mieszamy i studzimy.
  • 3. Krem: margarynę ucieramy z budyniem. Wykładamy kolejno: ½ kremu, pozostałe biszkopty i ½ kremu. Układamy truskawki i zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi w wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy