Ciasto truskawkowe z galaretką bez pieczenia

4.5 (167 ocen)

  • 2 godz.

W sklepach można już kupić truskawki więc zapraszam do przygotowania ciasta, które będzie fajnym wspomnieniem wakacji.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów,
    1 galaretka o smaku truskawkowym + 1 galaretka do kremówki (też może być truskawkowa)
    300 ml śmietany kremówki 36%,
    0,5 kg świeżych truskawek.
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Ciasto truskawkowe z galaretką bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy biszkopty. Jedną galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej w przepisie na tyle opakowania. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, pod koniec miksowania dodać schłodzoną, ale płynną galaretkę. Wylać na biszkopty i wstawić na ok. 1h do lodówki, do momentu aż masa zesztywnieje. Po czasie oczekiwania wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów i truskawki. Drugą galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć wylać na przygotowane ciasto. Wstawić do lodówki, aż galaretka całkowicie zastygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z galaretką bez pieczenia

To może cię zainteresować