Ciasto truskawkowe z bitą śmietaną. Bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Gdy truskawki mam ogólnodostępne trzeba ten czas wykorzystać dlatego dziś propozycja na ciasto truskawkowe. Szybkie w przygotowaniu i nie wymagające dużej ilości składników i w dodatku bez pieczenia. Truskawka i bita śmietana jak dla mnie to jedna z najlepszych par, a dziś dołożymy jeszcze białą czekoladę i wiórki kokosowe. Uwierzcie mi ciasto znika ze stołu jeszcze szybciej niż się przygotowuje

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – Biszkopty około 200 g
    – Truskawki 500 g
    – Biała czekolada 200 g
    – Wiórki kokosowe 200 g
    – Śmietanka 30% 500 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto truskawkowe z bitą śmietaną. bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lubie zjeść dobre ciasto jednak nie koniecznie lubię je przygotowywać a zwłaszcza piec, dlatego też staram się pokazać Wam, że ciasto bez pieczenia może też być bardzo smaczne ale i szybkie wykonaniu. Zaczynamy
  • 2. Przygotowanie naszego ciasta zaczniemy od rozpuszczenia białej czekolady w kąpieli wodnej. Następnie pozostawiamy aby przestygła. W tym czasie myjemy nasze truskawki i przekrajmy na pół.



    Gdy truskawki mamy gotowe a nasza czekolada jeszcze stygnie ubijamy schłodzoną śmietankę na sztywno ( jeżeli ktoś preferuje bardzo słodkie ciasta to tutaj jest moment, w którym może dodać cukier ). Gdy mamy już ubitą śmietankę dodajemy porcjami do niej przestudzoną białą czekoladę ciągle mieszając. Następnie do naszej masy dodajemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy.

    Zostały Nam dwie najważniejsze czynności, układanie i schładzanie
  • 3. Na dnie tortownicy układamy pierwszą warstwę biszkoptów ( będą dwie warstwy). Następnie wykładamy 1/3 część przygotowanej masy i dokładnie rozprowadzamy po całym spodzie. Na masę układamy nasze truskawki a na nie drugą część masy. I powtarzamy czynności czyli ponownie układamy biszkopty i masę a na samą górę resztę truskawek.



    Teraz nasze ciasto truskawkowe przekładamy do lodówki i chłodzimy przez minimum 3 godziny a najlepiej całą noc. Smacznego!!

Porady

https://milycooking.pl/ciasto-truskawkowe-z-bita-smietana-bez-pieczenia/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować