Ciasto truskawkowe na zimno

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Idealne na lato ze świeżymi truskawkami.

  • 30 min

Składniki:

  • masło 250 dag
    1 szklanka cukru pudru
    1 żółtko
    2 szklanki koktajlu ze świeżych truskawek + truskawki do dekoracji
    3 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto truskawkowe na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przydotowywanie ciasta truskawkowego na zimno 1. 2 galaretki rozpuszczam w 1,5 szkl wrzątku.
    Miękkie masło miksuję z cukrem, dodaję żółtko i ucieram na gładką masę. Dodaję koktajl truskawkowy. Wlewam ostudzone, tężejące galaretki. Masę wlewam do tortownicy, układam świeże truskawki i na koniec polewam ostatnią galaretkę (rozpuszczoną w 1,5 szkl. wody). Schładzam minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować