Ciasto truskawkowe na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka. Ubijamy, aż masa będzie puszysta. Mieszamy z mąką i proszkiem. Ciasto wlewamy do blachy (23x35 cm). Pieczemy 25 minut w 175 °C.
2.Truskawki miksujemy. Cukier i 2 galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku.
Mieszamy z musem. Wlewamy na ciasto. Schładzamy.
3.Trzecia galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Mleko ubijamy ze śnieżkami według przepisu na opakowaniu. Dodajemy tężejącą galaretkę. Wylewamy na owoce. Układamy herbatniki.
4.Lukier: cukier mieszamy z sokiem z cytryny. Smarujemy ciastka. Dekorujemy połówkami truskawek. Schładzamy.
Komentarze