Ciasto truskawkowe na biszkopcie

4.48 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Najlepszy sposób na poprawę humoru.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
    ● 4-5 łyzek maki
    ● 4 czubate łyzki cukru
    ● 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
    Oraz: 3 łyzki cukru
    ● 3 galaretki truskawkowe
    ● 1 kg truskawek + do dekoracji
    ● 2 sniezki + mleko
    ● 9 małych op. herbatników
    Lukier: sok z cytryny
    ● 1 szkl. cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto truskawkowe na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka. Ubijamy, aż masa będzie puszysta. Mieszamy z mąką i proszkiem. Ciasto wlewamy do blachy (23x35 cm). Pieczemy 25 minut w 175 °C.
  • 2. Truskawki miksujemy. Cukier i 2 galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku.
    Mieszamy z musem. Wlewamy na ciasto. Schładzamy.
  • 3. Trzecia galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Mleko ubijamy ze śnieżkami według przepisu na opakowaniu. Dodajemy tężejącą galaretkę. Wylewamy na owoce. Układamy herbatniki.
  • 4. Lukier: cukier mieszamy z sokiem z cytryny. Smarujemy ciastka. Dekorujemy połówkami truskawek. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować