CIASTO TRUSKAWKOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Bardzo smaczne, szybkie w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopty, 1 margaryna, 0,5 szklanki cukru pudru, 3 serki homogenizowane, 2,5-3 szklanki mleka w proszku, 1-2 łyżki żelatyny, 1/4 szklanki ciepłej wody, 1-1,5 litra zmielonych truskawek, 2-3 galaretki truskawkowe i cytrynowe.

Ciasto truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto truskawkowe 1. Utrzeć margarynę z cukrem na puch. Powoli dodawać serki homogenizowane, a następnie dodać mleko w proszku. Utrzeć wszystko na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w wodzie i stopniowo dodawać do masy. Tortownicę wyłożyć biszkoptami . Na nie proszę wylać masę. Zmiksować truskawki podgrzać na wolnym ogniu, dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Potem wylać na masę serową. Wstawić do lodówki. Można też przed wstawieniem do lodówki wrzucić całe lub połówki truskawek.

Porady

Można użyć inne ulubione owoce.!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy