Bardzo wysokie ciasto tortowe z łaciatym biszkoptem, waniliową wkładką serową oraz puszystym kremem ananasowym. Idealnie nada się na różne okazje rodzinne, mój zniknął w locie.
Ciasto tortowe z wkładką serową i kremem ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, miksując dodajemy cukier, gdy piana będzie sztywna dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy, 10 kopiatych łyżek odkładamy i łączymy z kakao, wlewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, robiąc esy floresy pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach, studzimy i przekrawamy na pół.
2.Ser mielimy, jajka ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodajemy zmielony ser oraz proszek budyniowy, całość mieszamy, sernik wstawiamy do piekarnika na 50 minut w 160 stopniach, studzimy,
3.Miękkie masło wraz z margaryną i cukrem pudrem ucieramy na puszysto, jajka ubijamy z cukrem kryształem na parze aż się napuszy. Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy w jak najmniejszą kosteczkę. Biszkopty nasączamy sokiem z ananasa. Ubitą i wystudzoną masę jajeczną łączymy z utartym masłem. Kokos prażymy na złoto na suchej patelni.
4.Na pierwszy blat biszkopta smarujemy kremem, posypujemy ananasem, układamy wkładkę serową, następnie krem, ananas, przykładamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy pozostałym kremem i posypujemy uprażonym kokosem. Schładzamy całą noc w lodówce.
Komentarze