Ciasto toffi z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Nie przerywając ubijania, dodajemy po jednym żółtku oraz mąki i proszek do pieczenia. Wlewamy do formy(25x36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 170°C. Studzimy.
2.Masa śmietanowa: śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixami.
3.Poncz: kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
4.Ostudzony biszkopt nasączamy ponczem. Masę krówkową lekko podgrzewamy w rondelku, otwieramy puszkę i smarujemy na biszkopt. Następnie układamy biszkopty nasączone ponczem. Wierzch ciasta smarujemy masą śmietanową oraz wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną z 0,75 litra gorącej wody. Chłodzimy.
Komentarze