Ciasto toffi

  • wyświetlono: 2978 |
  • dodany do książki kucharskiej: 17 |
  • polecenia: 0

Dla smakoszy toffi i nieco słodszych ciast.

AirBrush_20190515211755
  • 50min

Składniki

Biszkopt:
7 jajek
10 łyżek cukru
6 łyżek mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem:
2 kostki margaryny
4 jajka
1 szklanka cukru
puszka masy krówkowej

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto toffi

  • 1. BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. wylewamy w formę i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy i przekrawamy na pół.
  • 2. KREM: Margarynę rozetrzeć. Jajka ubijamy z cukrem, ubite wlewamy powoli do margaryny cały czas mieszając.
  • 3. Jedną cześć biszkoptu smarujemy kremem i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na wierzchu smarujemy jeszcze raz cienko kremem i wykładamy masę krówkową, rozsmarowujemy i zdobimy resztą kremu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto   toffi.

Dodane przez: Annna MM

Ciasto toffi

Ciasto bez pieczenia robi się...

Toffi

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ciasto Cynamonek Toffi

Bardzo lubię smaki korzennych przypraw,...

całe ciasto

Dodane przez: KABEL

CIASTO BANANOWE Z TOFFI

To ciasto naprawdę jest pyszne,zachwyciło...

Ciasto Toffi

Dodane przez: MartynaK

Ciasto Toffi

Ciasto jest przepyszne i doskonale...

Śmietanowiec z toffi

Dodane przez: aga25

Ciasto śmietanowiec z toffi

Cała rodzina uwielbia to ciasto....

Anielskie ciasto toffi

Dodane przez: elewinka3371

Anielskie ciasto toffi

Wyśmienite ciasto o anielskim smaku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE