Ciasto sypane ze śliwkami (bezglutenowe)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam to ciasto nie tylko za jego smak, ale i za prostotę wykonania.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na blaszkę 25x40 cm
    1) 150 g mąki kukurydzianej
    2) 200 g kaszy kukurydzianej
    3) 200 g cukru
    4) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    5) 230 g masła
    6) ok. 70 dkg śliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto sypane ze śliwkami (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sypkie składniki mieszamy w misce i 1/2 wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 2. Śliwki drylujemy z pestek i układamy na cieście, a następnie wysypujemy na nie pozostałą część wymieszanych suchych składników.
  • 3. Masło kroimy w cienkie plasterki albo ścieramy na taerce i równomiernie posypujemy nim wierzch ciasta.
  • 4. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 45 -60 minut, aż wierzch się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować