Ciasto "stefania" z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka dać mleko,cukry,margarynę -zagotować. Na gotujące się mleko powoli wsypywać kaszę mannę ciągle mieszać.
Gdy masa zgęstnieje dodać kakao,bakalie,wymieszać. Zdjąć z ognia,dodać połamaną gorzką czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
Herbatnikami wyłożyć blaszkę. Na herbatniki wylać gorącą masę grysikową, rozsmarować równo. Na wierzchu ułożyć równą warstwę herbatników.
Ciasto polać gorącą polewą przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Posypać ją wiórkami kokosowymi i kolorowymi czekoladowymi cukiereczkami. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.
Podawać schłodzone i pokrojone w kwadraciki.
Porady
Do masy grysikowej możemy dodać zamiast żurawiny rodzynki.
Komentarze